fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Recordaantal CO2-compensaties

Meer dan 115.000 reizigers compenseren dit jaar hun CO2-uitstoot met GreenSeat

Utrecht, 30 oktober 2012 – GreenSeat, de organisatie die reizigers in staat stelt om de CO2-uitstoot van hun auto-, bus-, trein- of vliegreis te compenseren, verwacht eind 2012 een recordaantal van meer dan 115.000 boekingen genoteerd te hebben.

Door de CO2-uitstoot via GreenSeat te compenseren, krijgen huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie door middel van zorgvuldig geselecteerde projecten. Het vervangen van vervuilende, dure en ongezonde energie door duurzaam biogas of windenergie leidt niet alleen tot de reductie van de CO2-uitstoot, maar is ook een substantiële verbetering van de leefomstandigheden van deze huishoudens.

Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten duurzaamheid bij reizen belangrijk vinden. Maar liefst twee op de drie Nederlanders wil in de toekomst groen(er) gaan reizen. Vitas Kersbergen, Sales & Marketing Manager van GreenSeat, in een toelichting: “De Nederlandse reiziger heeft er ondanks de recessie, ook in 2012 steeds vaker voor gekozen om groener te reizen. In 2011 boekten maar liefst 100.000 reizigers hun reis met klimaatcompensatie via GreenSeat en dit jaar verwachten wij een nieuw record van meer dan 115.000 reizigers te gaan noteren. Dit komt niet in de laatste plaats omdat de consument al met een geringe investering een bijdrage kan leveren, en het ook gemakkelijker voor de reisorganisaties is geworden om deze optie aan te bieden bij de boeking”, aldus Kersbergen.

 “Bij onze partners binnen de reiswereld zien wij dan ook een stijgend aantal boekingen. Ondanks dat de aantallen per reisorganisatie sterk verschillen kiest gemiddeld één op de vijf boekers bij onze partners voor een GreenSeat. De consument die een GreenSeat boekt bij zijn reis, levert een directe bijdrage aan CO2 vermindering. GreenSeat doet dit door in landen als India en Cambodja te investeren in duurzame energieprojecten, door bijvoorbeeld het opwekken van windenergie of het realiseren van een biogasinstallatie voor huishoudens.”

Confidental Infomation