fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Compenseren op koeienpoep?

Als je op reis gaat en besluit om jouw uitstoot te compenseren via GreenSeat, doe je dat door duurzame energieprojecten te steunen. Dankzij deze projecten krijgen huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie, bijvoorbeeld biogas in Cambodja. Daar kookt men nu op koeienpoep….en dat is zowel gezonder als groener! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Toegang tot duurzaam biogas

Door de uitstoot van jouw reis te compenseren, investeer je dus o.a. in het biogasproject in Cambodja. Dit project plaatst zogenaamde ‘biovergisters’ in dorpen waar men nauwelijks toegang heeft tot gas en elektriciteit. Dankzij de vergisters hebben huishoudens toegang tot biogas, wat afkomstig is van de uitwerpselen van hun eigen vee.

Gezonder en fijner leven

Voor de plaatsing van de biogvergisters hadden deze mensen bijna geen toegang tot betrouwbare energie. De maaltijd werd bijvoorbeeld altijd op open vuur worden bereid. Koken op hout is duur, ongezond, tijdrovend en slecht voor het klimaat. Dankzij de komst van biogas hoeven mensen geen hout meer te sprokkelen, daarnaast is koken met gas veel gezonder omdat er geen rook vrijkomt.

Zo snijdt het mes aan twee kanten. Aan de ene kant zorgen we dat er CO2-uitstoot wordt verminderd om jouw reis te compenseren. Aan de andere kant verbeteren de levensomstandigheden van de bevolking Cambodja substantieel. Dat is dus met recht groener en gezonder koken op koeienpoep!

Confidental Infomation