fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Top-dj Ferry Corsten vliegt voortaan op groene stoel

Ferry Corsten ontvangt Groene Plaat van GreenSeatFerry Corsten, een van ’s werelds populairste DJ’s, compenseert voortaan de volledige CO2-uitstoot van zijn vliegkilometers. Dat heeft hij vandaag samen met GreenSeat bekend gemaakt in het kantoor van het Wereld Natuur Fonds (WNF) in Zeist. Corsten reist voor zijn optredens de hele wereld over. Door te kiezen voor een groene stoel vermindert hij de uitstoot van broeikasgassen én helpt hij gezinnen in Kenia aan superzuinige houtovens.

Duurzame DJ als voorbeeld
Corsten zet zich sinds vorig jaar als DJ binnen het Wereldteam van het WNF in voor een leefbare toekomst voor mens en natuur. Zo draaide hij begin dit jaar tijdens Earth Hour, het wereldwijde evenement waarmee WNF iedereen oproept om zich op zijn eigen manier in te zetten tegen klimaatverandering. Het compenseren van vliegkilometers is voor Corsten een logische stap. ,,Dankzij mijn werk zie ik de mooiste plekken op aarde’’, aldus Corsten. ,,Tegelijk zie ik ook de kwetsbaarheid ervan. We moeten de aarde kunnen doorgeven aan volgende generaties. Ik kan daaraan bijdragen door de CO2-uitstoot van mijn vliegreizen te compenseren.’’

Uit handen van René Toet, directeur Climate Neutral Group (de organisatie achter GreenSeat), ontving Corsten symbolisch een groene plaat. Volgens Toet  vervult de DJ een voorbeeldfunctie. Toet:  ,,Of je nu zoveel vliegt als Ferry Corsten of één keer per jaar naar Turkije, iedereen kan heel makkelijk via GreenSeat.com zijn steentje bijdragen aan het verminderen van broeikasgassen en zo klimaatverandering tegengaan. Met het geld geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie, waardoor lokale gezinnen hun leven substantieel zien verbeteren.’’

Superzuinige houtovens

In samenspraak met het WNF kiest Corsten ervoor om de klimaatcompensatie via het cookingstove project in Kenia van GreenSeat te laten lopen. In dit project is een zeer zuinige houtoven ontwikkeld die het traditionele koken op open vuur in arme wijken vervangt. Dankzij de bijdrage van Corsten krijgen jaarlijks 88 Keniaanse gezinnen de beschikking over deze cookingstoves. Die verminderen de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk en zorgen voor schone lucht in de huizen, omdat bij de verbranding nauwelijks rook vrij komt. De gezinnen hebben bovendien veel minder brandhout nodig. Dat bespaart de vrouwen vaak vele kilometers lopen om brandhout te sprokkelen en het voorkomt kaalslag als gevolg van houtkap in Kenia.

Gold Standard projecten
Het project dat Corsten steunt is gecertificeerd volgens de Gold Standard. De Gold Standard is de strengste standaard voor CO2-reductieprojecten. Ze is ontwikkeld door een groep NGO’s onder leiding van het Wereld Natuur Fonds met als doel projecten te ondersteunen die niet alleen CO2 reduceren maar ook een meetbare bijdrage aan duurzame ontwikkeling leveren.

Confidental Infomation