fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Sunny Cars succesvol op gebied duurzaamheid

Inmiddels 10.000 huurauto’s klimaatneutraal verhuurd

Sunny Cars, de internationaal opererende autoverhuurder, is het afgelopen jaar zeer succesvol geweest met de verhuur van klimaatneutrale huurauto’s. Sinds men hiermee van start ging zijn inmiddels al 10.000 huurauto’s op duurzame wijze verhuurd.
Op de foto links: René Toet, Managing Director Climate Neutral Group, en rechts: Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars bij het bereiken van de mijlpaal van 10.000 klimaatneutrale huurauto’s.

Van al deze geboekte huurauto’s is de CO2-uitstoot via GreenSeat gecompenseerd, door in duurzame energieprojecten te investeren, die elders CO2-uitstoot terugbrengen.
Sunny Cars is een bemiddelaar in all-in autohuur. Dat betekent dat het bedrijf zelf geen auto’s in bezit heeft, maar wereldwijd de beste autoverhuurders selecteert die aan door hen gestelde strenge kwaliteitseisen voldoen. Het bedrijf werkt samen met grote verhuurbedrijven als Avis, Alamo, Budget Rent a Car of Europcar, maar ook met plaatselijke specialisten op luchthavens en in steden.
Eind 2010 is Sunny Cars begonnen de samenwerking met 16 partijen binnen de reisindustrie om te zetten in een klimaatneutrale werkwijze. De opzet is dat de CO2-uitstoot van geboekte huurauto’s standaard wordt gecompenseerd. De extra kosten voor een dergelijke compensatie nemen Sunny Cars en de betreffende partners voor hun rekening.
René Toet, de Managing Director van de Climate Neutral Group, waar GreenSeat onderdeel van is: “We zijn zeer tevreden met de 10.000ste geboekte klimaatneutrale huurauto. Dat steeds meer reisbureauketens het duurzame initiatief van Sunny Cars ondersteunen en hun huurauto’s standaard klimaatneutraal verkopen, geeft wel aan dat de bereidheid om bij te dragen aan het klimaat toeneemt. Elke compensatie draagt bij aan een duurzamere toekomst en wordt geïnvesteerd in duurzame energie projecten zoals windmolenparken, waterkrachtcentrales, of biogas- en compostprojecten.”

Confidental Infomation