fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

DJ’s Platinum Agency vliegen voortaan klimaatneutraal

DJ’s leveren bijdrage aan het tegengaan van het klimaatprobleem

Vooraf aan hun optreden op het uitverkochte (25.000 bezoekers) Hard Bass evenement in het Gelredome te Arnhem hebben de dj’s Headhunterz en Luna uit handen van Rob van der Rijt van Greenseat een certificaat ontvangen voor het compenseren van de broeikasgassen die vrijkomen bij hun komende vliegreizen. Met het certificaat wordt aangegeven dat hun retourvluchten naar respectievelijk Vancouver (Canada) en Sydney (Australië) gecompenseerd worden met een bijdrage aan een duurzaam energieproject. Met deze bijdrage kan elders op de wereld dezelfde hoeveelheid uitstoot van broeikasgassen worden voorkomen.
Hiermee is het startschot gegeven voor een samenwerking tussen Platinum Agency en Greenseat.  De uitstoot van broeikasgassen van alle komende vluchten worden voortaan gecompenseerd door bij te dragen aan een waterkrachtproject voor energiewinning op het eiland Sulawesi in Indonesië. Met de ondersteuning van deze waterkrachtcentrale in het dorp Mobuya Village wordt CO2-uitstoot voorkomen. Voorheen werd energie gewonnen door de verbranding van diesel en olie en nu dus met behulp van schone energie. De waterkrachtcentrale bestaat uit drie turbines die duurzame energie opwekken door gebruik te maken van de natuurlijke stroming van de rivier.
Greenseat is een onderdeel van Climate Neutral Group, een organisatie die bedrijven en consumenten helpt bewust te worden van hun CO2-uitstoot, deze samen met hen reduceert en het restant neutraliseert door te investeren in duurzame energieprojecten. In samenwerking met Climate Neutral Group  zal ook onderzocht worden op welke onderdelen binnen Platinum Agency nog bespaard kan worden op het verbruik van energie. Hoe minder energie verbruikt wordt, hoe minder uitstoot van schadelijke broeikasgassen.

Platinum Agency is wereldwijd marktleider in de door hen aangeboden stijlen in dance en vertegenwoordigd naast eerdergenoemde artiesten ook Zany, Neophyte, Technoboy en 20 andere internationaal bekende artiesten. Vorig jaar werden boekingen gerealiseerd in ruim 30 landen waaronder Canada, de VS, Zuid Korea en Australië. Hiermee groeide ook de behoefte bij te gaan dragen aan het tegengaan van de effecten van deze reizen op het opwarmen van de aarde en hiermee een voorbeeld functie te vervullen naar de rest van de scene.
————
Erix Santman, Media Management bij Platinum Agency is bereikbaar via het mailadres: erix@platinum-agency.com of telefonisch via 020-4877317.

Rob van der Rijt, Carbon Advisor bij Climate Neutral Group is bereikbaar via het mailadres: rob.vanderrijt@climateneutralgroup.com of telefonisch via 030-2326178.

 

 

 

 

 

 

 

 

Van links naar rechts: Rob van der Rijt (Climate Neutral Group), Richard de Mildt (DJ Luna), Daphne Joedo (Platinum Agency), Willem Rebergen (DJ Headhunterz).

Confidental Infomation